Prinsenproclamatie 2016 op Maasveld

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Op zaterdag 16 januari is het carnavals seizoen 2016 van start gegaan in de vorm van de prinsenproclamatie. 

Ceremoniemeester van de avond was Mark, met protocollaire ondersteuning van CV de Waterratte oet Heugem

1

Het trommelgeroffel werd verzorgd door Herman.

2

Verder was de muzikale verzorging in handen van DJ Maikel. Alle ingrediënten voor een geslaagde prinsenproclamatie waren dus aanwezig. De avond was niet voor iedereen leuk: de zittende Prins Pascal en Prinses Charlotte wilden graag nog een jaar doorgaan. Maar ja….. Met veel ceremonieel werden zij van hun versierselen ontdaan: carnavalsmuts, ketting, cape en voor de Prins ook nog de scepter. Het is ook wat, als je van deze mooie en gewichtige zaken afstand moet doen.

 

3 4

Als dank voor hun inspanningen werden (nu) Pascal en Charlotte opgenomen in de raad van elf. Zo hoefden zij niet helemaal van het toneel te verdwijnen. Nu werd het pas echt spannend: er moesten een nieuwe prins en prinses worden uitgeroepen. Volkomen onherkenbaar, vanwege de grote maskers, die zij voor hun gezicht droegen, werden zij naar binnen gereden.

5 

Met veel trommelgeroffel en onder luid applaus werden de maskers weggenomen en sprongen de nieuwe prins en prinses naar voren en presenteerden zich aan ons:

 6

Prins Nicky 1 en prinses Cindy.

Uiteraard moesten ook zij voorzien worden van de versierselen, die bij hun functie past. Prinses Sabrina en prins Donny 1 van de waterratte hebben met veel gevoel voor ceremonieel, deze taak op zich genomen. Namens het nieuwe prinsenpaar werd, door Mark de prinsenproclamatie voorgedragen. Vervolgens kwam a.i. directeur, W. Swaak op het podium om het nieuwe prinsenpaar toe te spreken en te feliciteren.

Na zoveel ernstige zaken was het nu eindelijk tijd om de feestavond te laten beginnen met muziek en dans. Uiteraard met vele polonaises. Het was een fantastische spannende en gezellige avond, waarmee zoals gezegd, het carnavals seizoen op Maasveld is begonnen.

Op de evenementenkalender kunt u zien wat er nog allemaal op het programma staat.

Neem een kijkje in onze album voor de overige foto's

Lees 619 keer

Het kunstatelier van Maasveld voor mensen met een verstandelijke beperking.

Steun de bewoners van Maasveld en koop 5 wenskaarten voor €5.

Voor meer informatie: 

blikvenger@maasveld.koraalgroep.nl

 

Deze website wordt in nauwe samenwerking met de Bewonersraad, Ouder- en Familievereniging Maasveld, Verwantenraad en Maasveld onderhouden.

 

Evenementen

No Calendar Events Found or Calendar not set to Public.