De Kwakkerte hebben een nieuwe Prins en Prinses

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De Kwakkerte hebben een nieuwe Prins en Prinses Zondag 2 februari was een belangrijke dag voor carnavalsvereniging de Kwakkerte van Maasveld: In de grote zaal, die nog eens extra groter was gemaakt, door er een tent aan te koppelen, vond de prinsenproclamatie 2020 plaats.

De prinsenproclamatie is altijd een spannend evenement. Dan wordt nl. het best bewaarde geheim van Maasveld onthuld.

Ceremoniemeester was Mario en het moet gezegd: hij heeft de middag op professionele wijze geleid.

Uiteraard kan hij dat niet alleen. Hij werd bijgestaan door de Prins en Prinses en de voltallige raad van elf van de Wateratte uit Heugem.

2

Voor aftredende Prins Maikel en Prinses Yvon was het natuurlijk moeilijk. Na een jaar te hebben geregeerd, moesten zij afstand doen van hun versierselen en uiteraard ook van de scepter. Om de pijn te verzachten, werden zij opgenomen in de raad van elf.

3

Nadat, met hulp van de Prins en Prinses uit Heugem, de versierselen waren afgenomen, was het tijd voor de grote onthulling.

De nieuwe Prins en Prinses werden, verstopt onder een mooi kleed, naar binnen gereden. Bijna was de nieuwe Prinses voortijdig zichtbaar geweest, omdat het kleed begon te verschuiven. Door razendsnel ingrijpen van de begeleiders, kon dit gelukkig worden voorkomen.

4

Omdat de spanning ondraaglijk begon te worden is Mario snel overgagaan tot de ontmaskering: de nieuwe Prins en Prinses van Maasveld zijn:

Prinses Julia en Prins Marcel.

5

Prinses Julia en Prins Marcel straalden toen zij hun versierselen kregen omgehangen.

Eenmaal geïnstalleerd moesten zij meteen aan het werk: De proclamatie moest worden voorgelezen en er moesten ook enkele plechtigheden worden verricht: o.a. moesten er diverse medailles worden uitgereikt en er waren ook enkele jubilarissen, die moesten worden gehuldigd.

6

De muziek van de middag werd verzorgd door Con Gerards, die hiervoor een groot compliment verdient.

Wie ook complimenten verdienen zijn natuurlijk de vele vrijwilligers en onze mensen van het recreatieteam, die wederom voor een prachtige middag hebben gezorgd.

7

 

Voor meer foto's kijk hier even in onze fotoalbum

Lees 197 keer

Het kunstatelier van Maasveld voor mensen met een verstandelijke beperking.

Steun de bewoners van Maasveld en koop 5 wenskaarten voor €5.

Voor meer informatie: 

blikvenger@maasveld.koraalgroep.nl

 

Deze website wordt in nauwe samenwerking met de Bewonersraad, Ouder- en Familievereniging Maasveld, Verwantenraad en Maasveld onderhouden.

 

Evenementen

No Calendar Events Found or Calendar not set to Public.