St Nicolaas komt op Maasveld

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Zoals eerder aangekondigd heeft de Sint op zondag 16 november een bezoek gebracht aan Maasveld.

De Sint was erg onder de indruk van de nieuwbouw. Vooral de grote, platte daken vond hij heel prettig en ook met de grote schoorstenen was hij erg blij. Dat maakt het voor de pieten allemaal makkelijker om hun werk te doen.Het was voor de goedheiligman even zoeken om de grote zaal te vinden, want Maasveld is in het afgelopen jaar weer flink veranderd.

Natuurlijk zat de zaal helemaal vol. Er moesten zelfs mensen staan.

Gelukkig kwam de Sint keurig op tijd. Ons trommelkorps trommelde een entree-mars voor de Sint, waarvan hij zo onder de indruk was, dat hij wilde mee trommelen. Dit was echter moeilijker dan hij gedacht had, zodat de trommelpiet te hulp moest schieten.

Op verzoek van de Sint hebben we met z’n allen gezongen voor prinses Els: Zo’ne goeie hebben we nog niet gehad… (prins Maikel was helaas afwezig vanwege andere verplichtingen).

Er zijn altijd mensen, die graag iets voor de Sint willen opvoeren. Dit jaar was de eer aan Jos en aan Jolanda, die beiden een nummer ten gehore brachten op het keyboard.

Daarna kwam er een echte clown, clown Stievie, die de parapluie van Sinterklaas heeft omgetoverd, zodat deze niet meer bruikbaar is. Als dat nog maar goed komt.

Omdat we toen met z’n allen wilden zingen:” Sinterklaasje kom maar binnen ,  “ was de sint niet te beroerd om even om te lopen, door de gang, zodat hij nóg een keer binnen kon komen.

Het moeilijkst vond de Sint, dat hij moest beslissen, wie er het mooiste kunstwerk voor hem had gemaakt. Waarom dat zo moeilijk was, kunt u aan de foto’ s zien. De kunstwerken waren prachtig.

Aan het einde van de middag kregen we allemaal chocolademelk en een stuk banketstaaf.

Dit maakte het sinterklaasgevoel compleet.

Het was weer een fijne middag met een te gekke Sint.

Bekijk hier de foto's voor een verdere impressie

Lees 499 keer

Het kunstatelier van Maasveld voor mensen met een verstandelijke beperking.

Steun de bewoners van Maasveld en koop 5 wenskaarten voor €5.

Voor meer informatie: 

blikvenger@maasveld.koraalgroep.nl

 

Deze website wordt in nauwe samenwerking met de Bewonersraad, Ouder- en Familievereniging Maasveld, Verwantenraad en Maasveld onderhouden.

 

Evenementen

No Calendar Events Found or Calendar not set to Public.