Mantelzorg op Krokusbeemd

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Binnen de groep Krokusbeemd 14A02 is er in samenwerking met de teammanager een project opgestart om te proberen een succes te maken van het woongroep overleg en tevens activiteiten te ontplooien om de leefomstandigheden van de bewoners zoveel mogelijk te verbeteren.

Intussen hebben we één overleg gehad, die we tevens gekoppeld hebben aan een BBQ voor bewoners en familieleden. De opkomst was groot en zodoende konden we afspraken maken.

Besloten werd een prieeltje aan te kopen, zodat de bewoners lekker buiten konden vertoeven. Dit was bij warm weer met een te kleine parasol voor 8 bewoners niet te doen. Het prieeltje werd dezelfde week door een aantal familieleden en vrijwilligers geplaatst. Tot volle tevredenheid wordt hier

gebruik van gemaakt. Bewoners voelen zich lekker als ze buiten kunnen zitten.

Verder werden er tijdens het groepsoverleg gekeken of het niet mogelijk was gezamenlijk een aantal zaken te organiseren om althans in het weekend, wanneer er geen dagbesteding is, de bewoners op een aangename manier bezig te houden. Bij de groep hebben we 2 vrijwilligers die met bijna de hele groep gaan wandelen. Dit kan omdat er ook een aantal ouders hierin participeren.

Na een wandeling van ongeveer één uur op de zaterdagmiddag wordt er alvast door het personeel Koffie en vlaai klaargezet. De bewoners vinden dit samen gezellig bij elkaar zijn heel erg prettig. Ook wordt er geprobeerd een keer in de maand iets anders te doen na het wandelen. De ene keer bakken we gezellig samen pannenkoeken bakken en een andere keer doen we een klein koud buffetje. Ook hebben we al een kleine BBQ georganiseerd voor de bewoners. Het doet goed om te zien hoe de bewoners van dit soort extra activiteiten zitten te genieten.

Ook het personeel laat zich niet onbetuigd en zorgt dat in het weekend de maaltijden goed variëren. Al met al zijn we in deze groep op de goede weg. Gebleken is dat er niet veel nodig is om het de bewoners wat aangenamer te maken.

Bij het volgende groepsoverleg zullen we het een en ander terugkoppelen en kijken of er niet nog meer mogelijk is binnen de groep.

Kijk ook even in ons fotoalbum

Was getekend: Familieleden en vrijwilligers van Krokusbeemd A1402.

Bron / foto's: Bér Huisinga

Lees 947 keer

Het kunstatelier van Maasveld voor mensen met een verstandelijke beperking.

Steun de bewoners van Maasveld en koop 5 wenskaarten voor €5.

Voor meer informatie: 

blikvenger@maasveld.koraalgroep.nl

 

Deze website wordt in nauwe samenwerking met de Bewonersraad, Ouder- en Familievereniging Maasveld, Verwantenraad en Maasveld onderhouden.

 

Evenementen

No Calendar Events Found or Calendar not set to Public.