Maasveld gaat naar Banneux

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Donderdag 2 oktober 2014 waren wij, Jef en Annelies, uitgenodigd om als vrijwilligers mee te gaan met een aantal bewoners van Krokusbeemd 14 A 02 naar Banneux.

We werden om 9.00 uur verwacht. De bussen stonden gereed. De bewoners, Netty, Emmy, Ton en Henny (met begeleider Rachelle) waren in opperste stemming. Toen we de bus ingingen kwamen wij nog diverse bewoners tegen die wij eerder ontmoet hadden met Radar Parasol zorgreizen, alwaar wij ook vrijwilligers bij zijn.

De stemming in de bus zat er meteen goed in. Via Luik ging de rit richting Banneux. Daar aangekomen gingen we om naar de kerk alwaar een Eucharistie werd opgedragen. Het was een Nederlandstalige dienst waarin goed werd gezongen. Vooral de Maria-liedjes werden uit volle borst meegezongen. Na afloop werden we uitgenodigd voor een lekkere maaltijd. We begonnen met een heerlijke groente soep en een paar broodjes, met koffie of thee erbij. Ook was er gezorgd dat er een toetje en wat fris en fruit bijzat.

Om 13.00 uur werd er bij de “Verschijnings Kapel”een bijeenkomst gehouden waar het verhaal van Banneux door de Pastor werd verteld. Het ontstaan en de verschijning van Maria aan Mariëtte Beco. De bewoners kwamen met heel veel intenties en mooie gedachten naar voren waar we ook voor gebeden hebben en waar veel gebruik van werd gemaakt.

Hierna zijn we naar de bron gegaan  waar we met onze handen met het water een kruisje hebben gemaakt. Na een kleine wandeling door het bos, was er om 15.00 uur in de andere kerk een “Zieken zegening”. Deze viering werd in 3 talen gehouden(Frans, Duits en Nederlands) zowel de lezingen als de liedjes (Maria). Het was een indrukwekkende en emotionele gebeurtenis.

Hierna kregen we nog de gelegenheid om kaarsen en souvenirs te kopen. Daar het prachtig zonnig weer was werd ook nog een terrasje gepikt met een Belgisch biertje of een lekkere capucino.

Om 16.30 uur werden we weer bij de bus verwacht, waar we aan de terugtocht konden beginnen. Onze bus koos de route via Pepinster, Verviers en de autobaan richting Maasveld alwaar wij rond half zes terug waren. De andere bus had dezelfde route via Luik genomen en kwam in de file terecht en dus ook veel later terug was in Maastricht.

Het was voor ons een heel leuke dag zowel devoot als uitstapje. Voor herhaling vatbaar.

Kijk voor een verdere impressie van deze reis in het fotoalbum

Geschreven door: Vrijwilligers Jef en Annelies.

Lees 443 keer

Het kunstatelier van Maasveld voor mensen met een verstandelijke beperking.

Steun de bewoners van Maasveld en koop 5 wenskaarten voor €5.

Voor meer informatie: 

blikvenger@maasveld.koraalgroep.nl

 

Deze website wordt in nauwe samenwerking met de Bewonersraad, Ouder- en Familievereniging Maasveld, Verwantenraad en Maasveld onderhouden.

 

Evenementen

No Calendar Events Found or Calendar not set to Public.