Kerstmarkt Maasveld 2014

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Wat was het spannend: de eerste Kerstmarkt, die niet door het recreatieteam was georganiseerd. Ik heb vaak aan de organisatie moeten denken. Het is toch wel een avontuur.

Eenieder, die op zondag 14 december de kerstmarkt heeft bezocht, weet inmiddels, dat de organisatoren trots mogen zijn op zichzelf. Gelukkig was het een mooie dag: De lucht was helder en de zon zette Maasveld in een vrolijk licht. Dat helpt natuurlijk, maar je krijgt wat je verdient.

Er was een vol programma, te veel om op te noemen. In de grote zaal werd de spits afgebeten door de harmonie. Altijd een genoegen om naar te luisteren. Daarna werd het kerstverhaal verteld door onze pastores, Rianne Jongstra. Het verhaal blijft mooi.

 

Na Rianne was (traditioneel) de eer aan het Enci koor.

Eigenlijk zou je naar hun hele programma willen luisteren, maar er was nog veel meer te zien.

Nieuwsgierig (belangstellend!) als ik ben, toog ik verder om te genieten van handgemaakte sierraden, kerstkaarten, tekeningen, schilderijen en nog veel meer prachtige artikelen, die gemaakt waren door de Krokusbeemdsoos, de Crea winkel en de schildersclub. Wat zeker ook vermeld dient te worden zijn de kraam voor de Mont Ventoux en van de Vrienden van Maasveld.

Wat zou een kerstmarkt zijn zonder iets lekkers om te eten en te drinken. Nou, het was er allemaal: Een worstenkraam, met broodje gyros, hamburger, fricandel, Duitse worst en beenham, wafels, erwtensoep en reibekuchen. Ongelooflijk. Oja, ook nog warme chocolademelk, koffie en thee.

Wie het wat rustiger aan wilde doen, kon terecht in het instructielokaal van het ontmoetingscentrum. Hier kon men zelf kerststukjes maken. Voor wie het wat makkelijker wilde: Er konden ook kant en klare spullen worden gekocht, die gemaakt waren door de ouderensoos. Absoluut de moeite waard.

Altijd gezellig is het ook bij de boerderij. Hier werd de muzikale sfeer gemaakt door Ut Herremenieke. Je ziet, dat ze er plezier in hebben.

Voor ik er erg in had, was het vier uur en haastte ik mij naar de hoofdingang van het ontmoetingscentrum, waar onze pastores de middag afsloot. Helaas had ik de muziek in de kapel, door Loek Boesten, gemist. Uit ervaring weet ik , dat de kapel een sfeervolle plek is om even stil te zijn en naar mooie muziek te luisteren.

Compliment aan de bewonersraad, het team cliëntombudsman en de bewoners en ouders van Krokusbeemd 18. Niet alleen voor de geslaagde kerstmarkt, maar ook omdat zij het hebben aangedurfd om de organisatie op zich te nemen. Chapeau.

 

Voor meer foto's neemt u hier een kijkje in onze fotoalbum

Lees 727 keer

Het kunstatelier van Maasveld voor mensen met een verstandelijke beperking.

Steun de bewoners van Maasveld en koop 5 wenskaarten voor €5.

Voor meer informatie: 

blikvenger@maasveld.koraalgroep.nl

 

Deze website wordt in nauwe samenwerking met de Bewonersraad, Ouder- en Familievereniging Maasveld, Verwantenraad en Maasveld onderhouden.

 

Evenementen

No Calendar Events Found or Calendar not set to Public.