De Wensboom-wens van Richard en Manuel

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De Wensboom-wens van Richard en Manuel gaat in vervulling: Naar een voetbalwedstrijd van Roda JC!

Richard en Manuel komen uit Parkstad en zijn al jarenlang fans van Roda JC. In de wensboom van Maasveld hadden zij een hartje opgehangen met de wens naar een wedstrijd van Roda JC te kunnen gaan.

Bij de onthulling van de wensboom op 14 maart beloofde Hedwig Darley, directeur Maasveld, dat zij hun wens in vervulling zou laten gaan. En Boy van Deurse, initiatiefnemer van de wensboom en lid van de Ouder- en FamilieVereniging - tevens oud keeper van MVV!- beloofde mee te gaan. Toen Roda JC van de wensboom-wens hoorde besloot zij het viertal als gast van het vriendenhome uit te nodigen. Die uitnodiging kwam als een aangename verrassing. Zo konden Richard en Manuel op 8 mei met Hedwig en Boy als VIP-gasten van Roda JC naar de wedstrijd Roda JC-Emmen gaan.

 

<< Op vrijdagmiddag om één uur staan Richard (links) en Manuel (rechts) nog samen in werkkleding in de tuin van Maasveld te werken. 

En ‘s avonds om half zeven staan ze met Ilse bij de voordeur klaar, op en top gekleed, om opgehaald te worden door Hedwig en Boy en naar de wedstrijd te gaan>>

 

 

In Kerkrade aangekomen krijgen ze mooie clubsjaals cadeau. Zo kunnen ze als echte Roda JC fans goed voor de dag komen in het prachtige stadion waar ze ontvangen worden door heel aardige gastvrouwen!

 

Voordat de wedstrijd zou gaan beginnen, wilden Richard en Manuel eerst wel met Boy de mooie tribune van het vriendenhome bekijken En natuurlijk het grote voetbalveld zien dat toen nog helemaal leeg was. 

 

 

Toen de wedstrijd om acht uur begon zat het stadion vol met fans. Iedereen zong eerst het Limburgs volkslied en het clublied van Roda JC.

 

 

Voor de wedstrijd hadden Richard, Manuel, Hedwig en Boy voorspeld dat Roda JC zou gaan winnen. Maar helaas kwam dat niet uit. Het spel begon spannend en Roda JC speelde in het begin ook goed. Maar na de pauze werd Emmen sterker dan Roda JC. Dat was natuurlijk minder leuk. Uiteindelijk won Emmen met 3-1. Roda maakte in de laatst blessure minuut de enige goal (Jool op z’n Kerkraads). Gelukkig want nu konden Manuel en Richard eindelijk de spelers enthousiast toejuichen.

Na de wedstrijd dronken ze nog een drankje in de lounge van het vriendenhome. En als grote verrassing mochten Manuel en Richard samen met een Roda JC speler, Guy Ramos, op de foto. Manuel greep direct zijn kans om een toespraak te houden. Hij zei tegen Guy: “Je bent sterk, je staat met een glimlach in het veld. Dat is goed en mooi. Maar Roda moet wel gaan winnen. Dus volgende keer: Volle gaaasss!! “

Het was een geweldige avond. Manuel en Richard poseerden nog samen als echte juichende fans met voetballers op de foto.
En om half twaaf ’s avonds werden ze weer thuis gebracht door Hedwig en Boy. Vol enthousiasme vertelden ze hun huisgenoten en Ilse over hun belevenis. En lieten hen de sjaals, stickers, muntjes en boekjes zien die ze hadden gekregen. Ze waren moe en heel voldaan. En enorm blij dat hun wensboom-wens, mede dankzij Roday JC, echt in vervulling was gegaan.

Door: Hedwig Darley
Lees 1357 keer

Het kunstatelier van Maasveld voor mensen met een verstandelijke beperking.

Steun de bewoners van Maasveld en koop 5 wenskaarten voor €5.

Voor meer informatie: 

blikvenger@maasveld.koraalgroep.nl

 

Deze website wordt in nauwe samenwerking met de Bewonersraad, Ouder- en Familievereniging Maasveld, Verwantenraad en Maasveld onderhouden.

 

Evenementen

No Calendar Events Found or Calendar not set to Public.