Autisme symposium groot succes

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Op donderdag 17 september 2015 heeft in Maasveld het autisme symposium plaatsgevonden. Bijna 150 deelnemers hadden zich ingeschreven voor dit mooie evenement.

Een enthousiaste groep medewerkers heeft de voorbereidingen voor zijn rekening genomen. Na de opening door de dagvoorzitter Peter Clerkx werd het symposium geopend met een indrukwekkende voorstelling ‘Een indiaan in Huis’ van theatergroep Bint. Een herkenbare en ontroerende voorstelling over autisme en de impact op de nabije omgeving

Autisme1

Na de voorstelling volgde een interactief gedeelte waarin Theatergroep Bint het publiek prikkelt en uitnodigt om met elkaar in gesprek te gaan en ervaringen uit te wisselen.

Autisme3

Na de pauze stelt Claire Huijnen kort aan de hand van een presentatie robot Kaspar aan het publiek voor. Tijdens het symposium zal zij zich met name richten op interventies rondom de robot Kaspar, ontwikkeld om kinderen met autisme te ondersteunen op het gebied van sociale interactie.

Autisme4

Het programma zet zich voort na de lunch.

Autisme5

Met medewerking van het CCE wordt een casus van een bewoner van Maasveld gepresenteerd. Het geheel vond in plaats in panelvorm onder leiding van Resi Bodelier, die de vragen stelde en het geheel in goede banen leidde.

Autisme6

Vanaf kwart over twee startten de diverse workshops op verschillende locaties:

Ervaringsdeskundige moeder:

Autisme7

Beleef autisme: een workshop uit de eigen productie van Maasveld:

Autisme8

Veroudering en autisme: workshop over de combinatie ouder wordende cliënten met autisme:

Autisme9

Saskia van den Berg , ‘Autikracht’: workshop over het runnen van een gezin waarin het autisme centraal staat

Autisme10

Autismerobot Kaspar, door Claire Huijnen

Autisme11

De middag werd afgesloten door Yvar en Jorn Birx, twee broers met autisme. Yvar en Jorn zijn twee jong volwassen broers die bieden gediagnosticeerd zijn met een stoornis in het autistisch spectrum. Beiden zijn in staat om op een interactieve en humoristische en pakkende manier uit te leggen wat hun beleving is van het eigen autisme. Ralf Jacobs en Ramon Rokx bevraagden hun naar hun belevingen op alle levensgebieden.

Autisme12

Gedurende de dag was ook Erica de Roode, TopDog – coach aanwezig. Geweldig om te zien hoe de bewoners uiteindelijk de hond durfden te aaien, terwijl ze eerst op een afstand stonden te kijken of er met een boom omheen liepen.

Autisme13

Al met al een mooie dag, die zeker voor herhaling vatbaar is. Het volgende symposium is in ontwikkeling.

Bron: Maasveld

Lees 609 keer

Het kunstatelier van Maasveld voor mensen met een verstandelijke beperking.

Steun de bewoners van Maasveld en koop 5 wenskaarten voor €5.

Voor meer informatie: 

blikvenger@maasveld.koraalgroep.nl

 

Deze website wordt in nauwe samenwerking met de Bewonersraad, Ouder- en Familievereniging Maasveld, Verwantenraad en Maasveld onderhouden.

 

Evenementen

No Calendar Events Found or Calendar not set to Public.