Help Daniëlle met haar Droom                   

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Daniëlle is een jonge vrouw met ernstige lichamelijke en verstandelijke beperkingen en epilepsie. Ze woont sinds haar zesde levensjaar samen met 340 andere bewoners bij Maasveld. Daniëlle zit in een rolstoel. Bewegen kan zij alleen in het zwembad van Maasveld. Voor haar en 60% van de bewoners van Maasveld is dit zwembad heel belangrijk. 200 bewoners zwemmen er wekelijks.


Het zwembad van Maasveld is inmiddels dertig jaar in gebruik en sterk verouderd. Al een aantal jaren wordt er bij Maasveld gebouwd. Er zijn inmiddels mooie nieuwe woningen gerealiseerd en naar verwachting wordt het centrumgebouw -met daarin onder meer verschillende ruimten voor activiteiten- in 2017-2018 opgeleverd. Met de komst van het nieuwe centrumgebouw verdwijnt het huidige zwembad van Maasveld.

De zorgfinanciering is nèt toereikend voor een klein therapiebad in dit nieuwe gebouw. Maar niet voor een bad zo groot als het huidige Maasveld-bad. Met alle gevolgen voor een grote groep bewoners van dien. Alleen in een groter bad kunnen alle 200 bewoners in hun eigen vertrouwde omgeving blijven zwemmen. De stap naar een extern bad is voor deze bewoners te groot.

Een groter bad, om ook in de toekomst bij Maasveld te kunnen blijven zwemmen... dat is de droom van Daniëlle én van alle bewoners die nu wekelijks het zwembad van Maasveld gebruiken. Het realiseren van deze droom is door de Vrienden van Maasveld en Maasveld als goed doel geadopteerd onder de naam De Droom van Daniëlle.

De vader van Daniëlle vertelt waarom het zwembad zo belangrijk is. Voor zijn dochter en voor hemzelf.

Kerstmarkt 2015
In het jaar 2016 en 2017 zal een groot aantal sponsoractiviteiten georganiseerd worden om financiële bijdragen voor dit goede doel te verwerven. Tijdens de jaarlijkse Kerstmarkt van Maasveld wordt dit sponsorprogramma met de naam De droom van Daniëlle op een feestelijke wijze gepresenteerd.

Zweit veur Leid
De eerste activiteit op het sponsorprogramma is deelname aan Zweit veur Leid. De Stichting Zweit veur Leid organiseert sinds 1994 een sponsorloop voor een lokaal goed doel. Koraal Groep is sinds kort netwerkpartner van Zweit veur Leid. Namens Koraal Groep heeft Maasveld De droom van Daniëlle als goed doel ingebracht. Alle deelnemers die zich via Koraalgroep-Maasveld registreren om deel te nemen aan de sponsorloop Zweit veur Leid, dragen zo bij aan het goede doel. Meer weten over Zweit veur Leid, hier komt u op de website.

Overige activiteiten in 2016
Vanaf januari 2016 worden alle geplande activiteiten in het kader van De Droom van Daniëlle op onze website vermeld.

Giften en sponsoring
Wilt u met een eenmalige gift bijdragen aan De Droom van Daniëlle? Dat kan. U kunt De Droom van Daniëlle mede mogelijk maken door als sponsor te participeren in de activiteiten die wij gaan organiseren. Er zijn ook andere mogelijkheden, zoals:

  • De adoptie van een zwembandje: €10,- euro: hiervoor ontvangt u een polsbandje met logo (*)
  • De adoptie van een liter water: €20,- hiervoor ontvangt u een DOPPER flesje met logo (*)
  • De adoptie van een tegel in het zwembad €30,- : uw naam wordt vermeld op de tegel die in het zwembad wordt geplaatst (**)

(*) wordt vanaf december toegestuurd
(**) wordt gerealiseerd in de nieuwbouw 2017-2018

Uw bijdrage is welkom op de rekening van de Vrienden van Maasveld, NL32RABO3463776456. Onder vermelding van:

  • DDVD
  • uw keuze (Zwemband/ Water/ Tegel)
  • uw mailadres

Na ontvangst van uw financiële bijdrage en gegevens nemen wij contact met u op.

Bron: www.maasveld.org

Lees 676 keer

Het kunstatelier van Maasveld voor mensen met een verstandelijke beperking.

Steun de bewoners van Maasveld en koop 5 wenskaarten voor €5.

Voor meer informatie: 

blikvenger@maasveld.koraalgroep.nl

 

Deze website wordt in nauwe samenwerking met de Bewonersraad, Ouder- en Familievereniging Maasveld, Verwantenraad en Maasveld onderhouden.

 

Evenementen

No Calendar Events Found or Calendar not set to Public.