Activiteiten en Dagbesteding Maasveld 2020/2021

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Wie had kunnen bedenken dat ons fantastische carnavalsfeest met Prins Marcel en prinses Julia het laatste grote feest van 2020 zou zijn?

Wij niet en niemand, toch? Helaas hebben we allemaal mogen ervaren dat 2020 een bewogen jaar was en dat 2021 ook bewogen begonnen is.

Veel activiteiten konden en kunnen niet meer doorgaan zoals iedereen gewend is. Dat heeft ons medewerkers van Maasveld geprikkeld en gestimuleerd om wat niet meer mogelijk was toch om te zetten in nieuwe leuke mogelijkheden! Tuurlijk met in acht nemen van alle corona regels.

Die regels zorgden ervoor dat wij onze mooi bedachte plannen soms op de dag van uitvoering nog moesten aanpassen of wijzigen, maar ook dat lukte en zo ontstonden er hele mooie activiteiten en initiatieven.

Wij sturen u een foto impressie mee van het jaar 2020/2021. In het kort zullen we benoemen wat er gebeurde op de foto`s.

 • Pasen: Wij hadden het geluk dat de paashaas dit jaar geheel coronaproof naar alle afdelingen is geweest om iets lekkers te gaan brengen. Dat viel natuurlijk goed in de smaak.
 • Pizza time: Met samenwerking van de keuken en dagbesteding en met dank aan Maikel en Sven voor het rondbrengen, werden alle cliënten getrakteerd op zelfgemaakte pizza. Ook de buitenwoningen, Gastenhof en Jekerzicht worden steeds in al onze activiteiten meegenomen.
 • Spellen rondbrengen: Rekken met honderden spellen en puzzels hebben we gekregen van een kringloop. Deze zijn schoongemaakt door dagbesteding en werden vervolgens over alle afdelingen verdeeld.
 • Rondbrengen van “giften”: Naast de spellen hebben cliënten nog veel meer gekregen. Te veel om op te noemen: chocolade, wafels, snoep, tekeningen, kaarten, knutselpakketten, bloemen, kussens enz. Veel om rond te brengen maar geweldig om de reacties te zien.
 • Clown Thiela: Deze lieve Clown heeft de harten van onze cliënten gestolen. Wat een feest was dat. Ze is bij iedereen langs geweest en gaf ons zelfs les in de 1.5. meter regel.
 • Frieten/ijs dag: Waar maak je onze mensen blij mee? Ja met frietjes natuurlijk. Dus er kwam een echte frietenwagen waar men op bestelling en op afspraak frietjes kon komen halen. De grootste verrassing van de dag was dat de huisbel overal ging en er een echt ijsco wagen voor de deur stond. Wederom feest en een welkome traktatie op een mooie warme dag.
 • Koningsdag: Wat een mooie koninginnen kwamen bij de cliënten langs. Deze keer hadden ze een heuse Tombola mee genomen met een kar vol met prijsjes. Superspannend voor iedereen.
 • Eetcafé: Ons woensdagavond café kan helaas niet doorgaan, echter ons vernieuwde eetcafé wel! Dit wordt goed bezocht, afdelingen kunnen na inschrijving lekker komen eten en chillen. Op dinsdag en donderdag kunnen afdelingen, ook weer na inschrijving, komen lunchen en hebben we steeds een ander thema. Zo zijn er al poffertjes gemaakt en hebben we nu overheerlijke uitsmijters. Wij krijgen naast hulp van de keuken ook heel veel hulp van de groep dagbesteding en van de Balsemienbeemd, deze jongens zijn echt onmisbaar.
 • Shoarma dag: Net zoals de frieten en de pizza hebben we nu lekker zelfgemaakte shoarma gemaakt voor iedereen.
 • Jubileum Jos Peeters (boerderij): Een ware stoet is met Jos en Thera als bekende Maasveldenaren langs iedereen gereden en hebben alle felicitaties zo in ontvangst mogen nemen.
 • Boerderijfeest: Dit feest is ook naar de cliënten toe gekomen i.p.v andersom middels gemaakte filmpjes en een heuse barbecue bij de afdelingen. Ook konden de afdelingen een spannende speurtocht lopen die je met behulp van een smartphone, op een tijdstip wanneer het goed uitkwam zelf kon doen. Deze speurtocht werd met kerst ook nog eens herhaald in het kerstthema.
 • Jeu de boules baan: Naast het mfc gebouw werd er geheel eigenhandig met cliënten een jeu de boules baan gemaakt.
 • Kienen: Binnen dagbesteding werd er regelmatig gekiend, iedereen in z`n eigen lokaal op gepaste afstand. Alleen de omroeper werd wat hees maar dat terzijde haha.
 • Sinterklaas op Maasveld: Gelukkig kwam de sint op het paard wel naar Maasveld, in een heuse optocht met muziek. Gewapend met een mobilofoon heeft de Sint iedereen kunnen toespreken en hebben de pieten alle afdelingen voorzien van iets lekkers.
 • Kerst: Met kerst waren de boerderij en de zaal omgetoverd in een prachtig winterwonderland. De afdelingen konden ook nu weer na inschrijving deelnemen aan de geweldige kerstbeleving. Er werden wafels gebakken, chocomel gemaakt, Marshmallows geroosterd, kerststukjes gemaakt en Rianne kwam een mooi kerstverhaal vertellen.
 • Kerstman op bezoek: Dit jaar kwam er een heuse kerstman op bezoek die voor elke afdelingen verse oliebollen en koekjes meebracht. Dat was heel gezellig en wat een verrassing dat de kerstman zo goed van stem was want er werd wat afgezongen samen, glunderende gezichten steeds weer super!!!!!! • Vogels verwennen: Ook aan onze gevleugelde vrienden wordt gedacht. Samen met bewoners hebben we een lekkere traktatie gemaakt voor de vogels.
 • Spiegeleitjes maken: Op dinsdag en donderdag kunnen afdelingen na inschrijving komen lunchen. De voorbereiding wordt door de mannen van balsemienbeemd 61 gedaan en die doen dat super. Cliënten en personeel worden heerlijk in de watten gelegd, de reacties zijn dan ook erg leuk.
 • Kornuiten van Koraal in Lemiers: Er is een mooi winkeltje, een keuken waarin zelf gerechten gemaakt worden voor de verkoop zoals broodjes en soep. Er is een houtbewerkingsplaats en er worden creatieve activiteiten gedaan om producten te maken voor de verkoop van de winkel.
 • Artiesten: Er hebben diverse tuinoptredens plaatsgevonden.

Samenwerking: Tijdens alle activiteiten is er een prettige samenwerking geweest tussen dagbesteding, facilitair, keuken, boerderij, bakkerij, recreatie en op de eerste plaats onze cliënten. Iedereen heeft zich van z’n beste kant laten zien.

Op dit moment zijn we natuurlijk weer druk bezig met 2021 en zijn we benieuwd wat allemaal op ons pad gaat komen. Soms kunnen we zaken voorbereiden, soms worden wij verrast maar dat neemt niet weg dat wij uitgedaagd blijven om een mooi aanbod aan activiteiten voor iedereen te maken.

We zijn nu bezig met Carnaval en je zou hopen dat de cirkel nu rond is maar het tegendeel is waar.

Ook carnaval is dit jaar anders maar we laten dit niet geruisloos voorbij gaan.

De afdelingen worden 2 keer verrast met een carnavalspakket, waar ook de Tempeleers en de Kemeleers een bijdrage aan geleverd hebben.

De frietenwagen die altijd aanwezig is met carnaval zal er nu ook zijn op zondag.

Na inschrijving en op afspraak kunnen dus weer lekkere frietjes afgehaald worden.

Dagbesteding Is open tijdens de carnaval en daar wordt er natuurlijk op gepaste wijze aandacht aan besteed.

Met vriendelijke groet
Team Dagbesteding.
Team recreatie.

image00001

image00002

image00003

image00004

image00005

image00006

image00007

image00008

image00009

image00010

image00011

image00012

image00013

image00014

image00015

image00016

image00017

image00018

image00019

image00020

image00021

image00022

image00023

image00024

image00025

image00026

image00027

image00028

Lees 119 keer
LogoSchildersclub

De Schildersclub van Maasveld voor mensen met een verstandelijke beperking.

Steun de bewoners van Maasveld en koop voor een leuk prijsje een zelfgemaakte schilderij of kunstwerk.

Klik op bovenstaand logo voor bezichtiging van de kunstwerken.

Voor meer informatie kunt u bellen naar: Elsa Vos - 06-30025330 

Deze website wordt in nauwe samenwerking met de Bewonersraad, Ouder- en Familievereniging Maasveld, Verwantenraad en Maasveld onderhouden.

Evenementen

No Calendar Events Found or Calendar not set to Public.